Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Zawijaski z parówek w curry

Składniki na 4 porcje:
  • 8 parówek
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 łyżka oleju
  • 8 plasterków wędzonego chudego boczku
  • 2 łyżki curry
Parówki obierz z osłonek, rozetnij wzdłuż (nie przecinaj jednak do końca!), po czym lekko rozłóż na pół.

Żółty ser pokrój w cienkie słupki i włóż w rozcięte parówki. Każdą parówkę owiń w połowie długości plasterkiem boczku i dokładnie zepnij wykałaczką.

Tak przygotowane parówki ułóż w żaroodpornej formie posmarowanej olejem, a każdą posyp curry. Zapiekaj je około 10 minut w temperaturze 180°C, aż ser się lekko stopi.

Takie zawijaski smakują doskonale z keczupem lub musztardą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...