Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Makaroniki

Składniki:
  • 10 dag płatków owsianych
  • po 5 dag migdałów i orzechów
  • 2 białka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • masło do formy
Płatki wysyp na suchą patelnię i upraż, stale mieszając, a potem na desce zmiażdż wałkiem. Migdały i orzechy sparz, oczyść z łupinek i drobniutko posiekaj. Białka ubij, dosypując stopniowo cukier puder, aż lśniąca piana będzie się odrywała płatami od trzepaczki. Wymieszaj ją z płatkami, orzechami i migdałami.

Masę wyciskaj ze szprycy małymi porcjami na natłuszczoną masłem blachę (możesz też kłaść ją łyżką).

Na koniec wstaw do ciepłego piekarnika (150°C) na 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...