- 1 szklanka ryżu długoziarnistego
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki krupczatki
- 1 duża cebula
- 1 pęczek cebuli dymki
- 15 dag kukurydzy z puszki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 pomidory
- 1 łyżka startego parmezanu
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła do wysmarowania naczynia
Teraz wysmaruj masłem żaroodporne naczynie. Do naczynia wlej sos tuńczykowo- warzywny i włóż ryż. Na wierzchu ułóż plastry pomidorów. Na koniec obficie posyp parmezanem i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Podawaj z dowolną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz