Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zapiekanka z makaronu i jabłek

Składniki:
  • 60 dag ugotowanego makaronu
  • 50 dag jabłek
  • 4 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego cynamonu
  • tłuszcz do formy
  • sól
Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie plasterki. Przypraw cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, wymieszaj z ugotowanym makaronem.

Potrawę włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką. Zapiekaj pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...