- 50 dag filetów z drobiu
- 4 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
- 1 cebula
- 25 dag marchwi
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 1 szklanka bulionu drobiowego w płynie
- 3 łyżki rodzynek
- 3 łyżki suszonych moreli
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka cukru
- sól
Na patelni zeszklij cebulę, dodaj do niej marchewkę i smaż około 2 minut. Teraz dodaj mięso wymieszane z bulionem oraz rozprowadzoną sokiem mąkę i wrzuć pozostałe składniki. Wszystko wymieszaj, zagotuj i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
Tak przygotowane mięso możesz nie tylko zapiekać, ale także dusić pod przykryciem. Podaj z ryżem i z zieloną sałatą lub surówką z cykorii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz