Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Wątróbka duszona

Składniki:
  • 50 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej
  • 1 szklanka mleka
  • 3 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Przed przystąpieniem do gotowania wątróbki namocz w mleku, po czym osącz i osusz. Pokrój na kawałki, lekko obsmaż na rozgrzanym maśle. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na pozostałym maśle. Wątróbkę połącz z cebulą, przypraw solą i pieprzem, po czym wlej piwo i śmietanę. Wszystko duś razem 15 minut.

Tak przyrządzona wątróbkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...