Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Udziec pieczony

Składniki na 6 porcji:
  • 1 kg mięsa z udźca indyczego
  • 2 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szklanka rosołu z kury
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 papryka
  • sól
Mięso umyj, osusz i posól, a następnie - po uformowaniu go w pożądany kształt pieczeni - zwiąż nicią bawełnianą, zrumień na rozgrzanym na patelni oleju, przełóż do brytfanny i posyp papryką.

Do wymieszanego z cytryną rosołu dodaj posiekaną natkę, zalej mięso tak uzyskanym sosem i przykryj je folią aluminiową. Pieczenie powinno trwać około godziny w temperaturze 200°C. Przed podaniem pokrój pieczeń w plastry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...