Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Truskawki a la Romanoff

Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag świeżych truskawek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki białego wina deserowego
  • 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki
Truskawki wypłucz na sicie i obierz z szypułek. Kilka odłóż do przybrania, a resztę pokrój na ćwiartki i włóż do salaterki. Posyp cukrem pudrem, zalej winem i wstaw na 2 godziny do lodówki; owoce zamieszaj 2-3 razy.

Przed podaniem truskawki delikatnie wymieszaj z ubitą śmietaną, rozłóż do 4 pucharków i ozdób całymi owocami.

Uwaga! Kremówkę możesz zastąpić śmietanką w proszku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...