Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Trufle z wiórkami

Składniki:
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 4 łyżki sypkiej czekolady
  • 10 dag masła
  • 6 łyżek śmietanki 30-proc.
  • esencja rumowa
  • wiórki kokosowe
Masło, cukier, połowę czekolady i śmietankę postaw na ogniu, doprowadź do wrzenia, mieszając, i wsyp uprażone na suchej patelni płatki owsiane. Gotuj, wciąż mieszając 5 minut na maleńkim ogniu. Zestaw z ognia i dodaj esencję rumową.

Z przestudzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, posyp je czekoladą, a gdy zastygną - wiórkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...