Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Torcik mokka błyskawiczny

Składniki:
  • 4 paczki herbatników
  • 25 dag masła
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej
  • 1 szklanka mocnego naparu kawy
  • połówki orzechów włoskich
Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj żółtka i sypką kawę. Ucieraj jeszcze chwilę, aż powstanie jednolita masa.

W zimnym naparze kawy maczaj herbatniki i układaj je warstwami na szklanym półmisku. Każdą warstwę przełóż przygotowanym kremem. Posmaruj nim również wierzch i boki torciku.

Torcik obsyp na końcu kawą neską, udekoruj połówkami orzechów i wstaw do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...