Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Szybka ryba w sosie pomidorowym

Składniki na 4 porcje:
  • 4 kawałki mrożonych filetów rybnych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego(może być więcej)
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz
Posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju, dodając pozostałe składniki. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Na talerzu posyp danie natką pietruszki.

Podawaj z kluseczkami lub z kaszą (jęczmienną, gryczaną, kuskusem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...