Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Sznycle cielęce

Składniki:
  • 60 dag cielęciny zadniej
  • 5 łyżek drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 1 surowe jajo
  • 1 łyżka wody mineralnej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
Umyte i osuszone mięso pokrój na 4 plastry, lekko zbij tłuczkiem. Uformowane dłońmi kotlety skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem cayenne i pozostaw na pół godziny w chłodnym miejscu. Następnie obtocz je najpierw w jajku roztrzepanym z wodą mineralną i solą, a potem w drobno posiekanych orzechach. Panierkę tę należy lekko przyklepać dłonią, po czym usmaż sznycle na stopionym maśle po 4 minuty z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...