Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki z baraniny

Składniki:
  • 50 dag udźca baraniego
  • 4 cebule
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • 15 dag pieczarek
Mięso pokrój w kostkę wielkości około 3 cm. Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Rozmaryn rozgnieć i obtocz w nim pokrojoną cebulę. Boczek pokrój w niezbyt drobną kostkę, potem obficie posyp pieprzem. Pieczarki podduś. Czosnek obierz, drobno pokrój i rozgnieć z solą. Kawałki mięsa, cebuli, boczku i pieczarek nadziewaj na metalowe szpikulce do szaszłyków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...