Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Szaszłyk z ananasem

Składniki na 6 porcji:
  • 1/2 kg piersi indyka
  • 1 opakowanie ziołowej marynaty do mięs
  • 3 plastry ananasa
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki soku z ananasa
  • 1 opakowanie przyprawy do kurczaka
Marynatę przyrządź według przepisu na opakowaniu, następnie wymieszaj z sokiem z ananasa. Mięso umyj, pokrój w kostkę, potem włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Plastry ananasa pokrój w kostkę, a boczek w cienkie plasterki. Mięso osącz z marynaty, osusz i nadziewaj na szpadki na przemian z ananasem i boczkiem.

Szaszłyki posyp solą i pieprzem (albo specjalną przyprawą do potraw z grilla) i piecz 20 minut. Podczas pieczenia szaszłyki obracaj i smaruj pozostałą marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...