- 6 solonych filetów śledziowych
- 2 jogurty naturalne (po 15 dag)
- 1/2 szklanki majonezu dekoracyjnego
- 1 winne jabłko
- 1 cebula
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 strąka marynowanej papryki
- 1 łyżka żelatyny
- pieprz
- sól
Jogurt połącz z majonezem, dopraw solą i pieprzem, powoli wlej do niego przestudzoną żelatynę, a potem włóż warzywa. Wszystko razem wymieszaj i podziel na 3 równe części.
Na dnie wąskiej foremki rozsmaruj jedną porcję tężejącej galaretki jogurtowej, na niej ułóż połowę filetów śledziowych, przykryj drugą porcją galaretki, ułóż resztę filetów i zalej pozostałą galaretką.
Wierzch wyrównaj i całość wstaw do lodówki na 2-3 godziny (do całkowitego zastygnięcia). Po wyjęciu z foremki pokrój na plastry.
Przekładaniec możesz również przygotować w małych miseczkach lub w filiżankach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz