Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Schabowe kieszonki z sosem jogurtowym

Składniki na 4 porcje:
  • 4 kotlety schabowe z kością (po 25 dag każdy)
    nadzienie:
  • 1/2 szklanki startej marchewki
  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki drobno pokruszonego rokpolu
  • 1 dymka
  • 1 łyżka sosu worcester
    sos:
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka mąki
  • pieprz
  • 1/2 łyżki rosołu z kury (instant)
W małej miseczce wymieszaj marchewkę, orzechy, ser, posiekaną dymkę i sos, a otrzymaną masę podziel na trzy porcje. Każdy kotlet natnij do kości tak, aby powstała kieszonka, którą należy wypełnić nadzieniem i spiąć wykałaczką. Mięso upiecz na ruszcie.

W garnuszku wymieszaj jogurt z mąką, dodaj mleko, rosół instant i pieprz. Gotuj - mieszając - aż sos zgęstnieje.

Przed podaniem wyjmij z kotletów wykałaczki i polej kotlety sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...