- 1 kg schabu
- 30 dag pieczarek
- 3 pory (białe części)
- 1 jabłko
- 1 cebula średniej wielkości
- kawałek sera
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- oliwa
- tymianek
- majeranek
- 1 łyżeczka jarzynki
- sól
Potnij pory w talarki, a ser w paski i podduś je w rondlu przez 15 minut razem z pokrojonymi w cząstki pieczarkami oraz drobno posiekaną cebulą. Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj duszone jarzyny, osączony zielony groszek, pokrojone w cząstki jabłko, koncentrat pomidorowy. Całość wymieszaj i duś pod przykryciem jeszcze około 7 minut.
Podawaj z ryżem, kopytkami albo kluskami śląskimi i sałatą w sosie winegret, przybraną ćwiartkami pomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz