Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Schab w słodkim sosie

Składniki na 6 porcji:
  • 40 dag czereśni
  • 80 dag schabu
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 2 łyżki masła
  • po 1 łyżeczce cukru i estragonu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz
Schab umyj, natrzyj pieprzem, majerankiem i cząbrem i odłóż na godzinę do lodówki.

Czereśnie umyj i wydryluj. Schab umieść w brytfannie, obłóż masłem, skrop wodą i wstaw na 35 minut do piekarnika o temperaturze 200°C. Po 20 minutach mięso przykryj.

Szklankę wody zagotuj z cukrem, dodając estragon, sól i pieprz. Wsyp owoce i pogotuj jeszcze przez 5 minut. Mąkę rozrób z 2 łyżkami wody, wlej do czereśni i zagotuj.

Schab pokrój na plastry, polej sosem owocowym i ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...