- 40 dag czereśni
- 80 dag schabu
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 2 łyżki masła
- po 1 łyżeczce cukru i estragonu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka majeranku
- pieprz
Czereśnie umyj i wydryluj. Schab umieść w brytfannie, obłóż masłem, skrop wodą i wstaw na 35 minut do piekarnika o temperaturze 200°C. Po 20 minutach mięso przykryj.
Szklankę wody zagotuj z cukrem, dodając estragon, sól i pieprz. Wsyp owoce i pogotuj jeszcze przez 5 minut. Mąkę rozrób z 2 łyżkami wody, wlej do czereśni i zagotuj.
Schab pokrój na plastry, polej sosem owocowym i ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz