- 40 płatków mrożonego ciasta won ton
- olej do głębokiego smażenia
- nadzienie:
- 40 dag mielonego mięsa indyka
- 10 dag szynki
- 4 cebulki dymki
- 1 łodyga selera naciowego
- 3 łyżki posiekanych pędów bambusa (z puszki)
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka otartego świeżego imbiru
- do dekoracji:
- szczypiorek
Teraz przygotuj uprzednio rozmrożone płatki ciasta. Na każdym (w środku) połóż łyżeczkę nadzienia, zbierz rogi i ściśnij, tworząc sakiewkę z falbanką. W rondlu rozgrzej olej i smaż sakiewki w głębokim tłuszczu na kolor starego złota. Wyjmuj łyżką cedzakową i osuszaj na papierowych serwetkach, aby straciły nadmiar tłuszczu. Każdą sakiewkę przewiąż zblanszowanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz