- 1 szklanka kuskusu
- 15 dag pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 5 dag kiełków mieszanych
- sok z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- tymianek
- sól
Kuskus zalej wrzącą osoloną wodą tak, by sięgała 2 cm ponad powierzchnię kaszy, przykryj i odstaw na 5 minut. Dodaj najpierw połowę oleju i delikatnie wymieszaj, a następnie połącz wszystko z pieczarkami i kiełkami. Całość dopraw solą, tymiankiem i sokiem z cytryny.
Roztrzep resztę oleju z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem, solą i tymiankiem, wlej do sałatki. Ponownie wymieszaj ją i odstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem sałatkę posyp posiekaną natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz