Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Sałata z chrzanem

Składniki:
  • 2 różne zielone sałaty (np. lodowa i strzępiasta)
  • 25 dag roszponki
  • 1 cebula
    sos:
  • 3 łyżki świeżo startego chrzanu
  • 1 pojemnik jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
Sałatę i roszponkę oczyść z uszkodzonych i przywiędłych listków, porwij na drobne kawałki. Dodaj pokrojoną w cienkie krążki cebulę.

Przygotuj sos: jogurt, olej, sok z cytryny i chrzan starannie połącz, dopraw solą i cukrem do smaku. Na koniec sos po prostu wymieszaj z przygotowaną sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...