Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Ryba po azjatycku

Składniki na 4 porcje:
  • 30-40 dag filetów rybnych
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • szczypta imbiru
  • 1 jajo
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • 2 łyżki miodu
  • 1 ząbek czosnku
Osączone filety podziel na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem sojowym i imbirem, po czym odstaw co najmniej na pół godziny.

Wyjmij rybę z marynaty, zanurz ją w rozbełtanym jaju, obtocz w mące. Smaż na średnim ogniu na oleju, dodając pod koniec miód, zmiażdżony czosnek i resztę marynaty.

Ryba komponuje się znakomicie z ryżem (lub makaronem ryżowym) i surówką z kapusty pekińskiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...