Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Pogryzki z ciasta francuskiego

Składniki:
  • 25 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 dag cheddara (lub niedojrzałego camemberta)
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • po 1 łyżeczce pieprzu cayenne, maku i gorczycy
Najpierw musisz rozmrozić ciasto. Następnie je rozwiń, rozwałkuj (jeśli trzeba) na grubość 1 cm i potnij na kwadraty o boku 5 cm.

Cheddar zetrzyj na tarce (camembert drobno pokrój). Oba sery (cheddar i parmezan) wymieszaj z pieprzem cayenne, makiem oraz gorczycą, posyp nimi ciasto.

Blachę rozgrzej w piekarniku, wyjmij, a gorącą wyłóż specjalnym papierem do pieczenia, przełóż na nią kwadraty ciasta i upiecz w wysokiej temperaturze (220°C) na złoty kolor (7-10 minut).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...