Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Placki z rybą

Składniki na 4 porcje:
  • 80 dag ziemniaków
  • 45 dag filetów z ryby
  • 1 łyżka kaparów
  • szczypior z 4 cebul dymek
  • sok z cytryny
  • sos tabasco
  • 1 jajo
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Obrane ziemniaki gotuj 15 minut, potem zetrzyj na grubej tarce. Dodaj umytą i pokrojoną w kawałki rybę oraz drobno posiekany szczypior, kapary i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem tabasco.

Z przygotowanej masy rybno-warzywnej formuj - najlepiej za pomocą metalowej foremki - placki. Kładź je na rozgrzanym oleju i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...