- 1 1/4 szklanki mąki
- 1/2 kostki masła
- 2 łyżki oleju
- 40 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 3 jajka
- 1 1/3 szklanki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
Pieczarki umyj, starannie oczyść i pokrój w plastry. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Duś pieczarki i podgrzewaj na średnim ogniu, aż wyparuje płyn. Następnie zdejmij z ognia i pozostaw do wystygnięcia.
Dodaj jajka wymieszane ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę wyłóż na podpieczone ciasto i zapiekaj 20 minut w piekarniku.
Przed podaniem posyp pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz