- 1 kg twarogu
- 5 żółtek
- 20 dag masła
- 1 szklanka śmietanki 30-proc.
- 25 dag cukru pudru
- 1/2 laski wanilii
- do dekoracji:
- 1 szklanka galaretki o smaku pomarańczowym (przygotowanej według przepisu na opakowaniu)
- kiwi i winogrona
Po zdjęciu z ognia dodaj zmiękczone masło i twaróg, masę dokładnie wymieszaj, przełóż do formy i wstaw do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie oblej masę serową rozpuszczoną galaretką pomarańczową, a gdy - wstawiona do lodówki - zastygnie, ułóż na niej owoce kiwi i winogrona i ponownie wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
Paschę możesz wzbogacić bakaliami (rodzynki, słodkie migdały, kandyzowana skórka pomarańczowa, cytrynowa, daktyle, figi).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz