- 40 dag filetów z morszczuka
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- 4-5 ziemniaków
- 3 cebule
- 3 duże ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy
- 1 pęczek bazylii
- 1 szklanka soku pomidorowego (z kartonu)
- cukier
- sól, pieprz
W rondlu rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę i czosnek oraz dodaj paprykę. Wszystko razem duś przez chwilę i wlej szklankę wody oraz wrzuć ziemniaki.
Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie przykryj i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie do paprykarza włóż umytą, osuszoną i pokrojoną w małe kawałki rybę, wsyp posiekaną bazylię i wlej sok pomidorowy. Gotuj jeszcze przez około 10 minut.
Tuż przed podaniem posyp bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz