Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Paprykarz rybny

Składniki:
  • 40 dag filetów z morszczuka
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 4-5 ziemniaków
  • 3 cebule
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 szklanka soku pomidorowego (z kartonu)
  • cukier
  • sól, pieprz
Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój na kawałki, a obrane i umyte ziemniaki w kostkę, cebulę - w plasterki; czosnek rozgnieć.

W rondlu rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę i czosnek oraz dodaj paprykę. Wszystko razem duś przez chwilę i wlej szklankę wody oraz wrzuć ziemniaki.

Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie przykryj i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie do paprykarza włóż umytą, osuszoną i pokrojoną w małe kawałki rybę, wsyp posiekaną bazylię i wlej sok pomidorowy. Gotuj jeszcze przez około 10 minut.

Tuż przed podaniem posyp bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...