Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Papryka w zalewie

Składniki:
  • 1 kg czerwonej i zielonej papryki
  • 4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki octu 6-proc.
  • 1 łyżka soli
  • 4 łyżki cukru
  • 4 ziarna pieprzu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka oleju
Do garnka wlej wodę z octem, dodaj sól i cukier, zagotuj i ostudź. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń pestki i ułóż ściśle w słoikach (możesz ją pokroić na ćwiartki lub w paski), dodaj przyprawy i zalej zalewą (3 cm poniżej brzegów słoika).

Do każdego słoika wlej łyżkę oleju i lekko zakręć pokrywkę. Pasteryzuj przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...