Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Papryka marynowana na ostro

Składniki na słoik 0,75 l:
    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTSS6mXPeocONgubdE9oGXNxh7c7pODJ6DWRoh5bFAgeBJnr7Pr5A
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 niedużej cebuli
  • 3-4 niewielkie czuszki
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 1 mały koper
  • 1 łyżka oleju lub oliwy
    zalewa: szklanka octu spirytusowego
  • 4 szklanki wody
  • 10 dag cukru
  • 4 dag soli
Do marynowania wybierz nieduże papryki pomidorowe. Pokrój je na mniejsze kawałki, usuń z nich gniazda nasienne, umyj i poukładaj do słoików. Do każdego słoika dodaj wszystkie wymienione przyprawy i zalej je gorącą zalewą.

Każdy słoik pasteryzuj około 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...