Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Omlet z pieczarkami i salami

Składniki:
  • 2 jaja
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1 cebula
  • 1 dag masła
  • 1 dag mąki ziemniaczanej
  • 2 dag sera gouda
  • 1 łyżka oleju
  • 8 dag pieczarek
  • 5 dag śmietany kremówki
  • 50 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka zasmażki błyskawicznej
  • 8 dag salami
  • 1/2 pęczka szczypiorku
Ubij białka z dodatkiem soku z cytryny i szczyptą soli. Teraz wymieszaj z żółtkami i mąka ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej masło, zdejmij je z ognia, wylej masę jajeczną i posyp ją startym serem. Przykryj i smaż na małym ogniu 20 minut.

Na oleju przysmaż pieczarki, salami i cebulę. Podlej śmietaną i bulionem, a potem zagotuj. Przypraw do smaku, zagęść zasmażką. Podawaj z omletem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...