Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Omlet z boczniakami dla konesera

Składniki na 4 porcje:
  • 30 dag boczniaków
  • 4 jaja
  • 2 łyżki śmietany 12-proc.
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
Grzyby oczyść, umyj i pokrój w paski. Jajka ubij ze śmietaną i solą, po czym dokładnie wymieszaj z mąką. Czosnek obierz, pokrój w plasterki, a następnie lekko zrumień na maśle i zdejmij z patelni.

Następnie włóż do patelni pokrojonego boczniaka i smaż go 5 minut, stale mieszając. Teraz zalej go jajkami, oprósz papryką, posyp szczypiorkiem i wstaw na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.

Podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...