Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Omlet wiejski z cebulą i kiełbaską

Składniki na 4 porcje:
  • 8 jaj
  • 30 dag kiełbasy
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • kilka gałązek natki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj, a ziemniaki pokrój w plasterki. Posiekaj też natkę.

Jajka wbij do miseczki, roztrzep. Dodaj natkę, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Olej rozgrzej na dużej patelni, włóż kiełbasę i cebulę, podsmaż. Potem zdejmij i odstaw w ciepłe miejsce.

Na tę samą patelnię włóż teraz ziemniaki, smaż je 3-4 minuty. Wlej masę jajeczną i delikatnie wymieszaj. Smaż na małym ogniu, aż jajka się zetną.

Omlet posyp kiełbasą z cebulą i smaż jeszcze 1-2 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...