Składniki:- 6 jaj
- 10 dag chudego bekonu
- 10 dag świeżych małych prawdziwków lub podgrzybków
- 2 małe papryki
- 2-3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka masła
- 1/2 bułki bagietki
- sól
- mielona papryka
Bekon pokrój w cienkie plasterki, umyte grzyby i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokrój w paseczki. Na dużej patelni rozgrzej smalec, wyłóż bekon i chwilę smaż, po czym dodaj grzyby i paprykę. Smaż na małym ogniu mieszając, oprósz papryką i solą, dodaj posiekaną zieloną pietruszkę. Teraz wszystkie składniki wymieszaj, na koniec wlej rozmieszane z solą jaja. Tortillę usmaż z obu stron, potrząsając podczas smażenia patelnią.
Bułkę pokrój w cienkie trójkąty. Na patelni stop masło i zrumień bułkę. Tortillę wyłóż na ogrzany półmisek, udekoruj wbijając w nią grzanki z bułki, podawaj z surówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz