Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Omlet tortilla a la Irun

Składniki:
  • 6 jaj
  • 10 dag chudego bekonu
  • 10 dag świeżych małych prawdziwków lub podgrzybków
  • 2 małe papryki
  • 2-3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 bułki bagietki
  • sól
  • mielona papryka
Bekon pokrój w cienkie plasterki, umyte grzyby i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokrój w paseczki. Na dużej patelni rozgrzej smalec, wyłóż bekon i chwilę smaż, po czym dodaj grzyby i paprykę. Smaż na małym ogniu mieszając, oprósz papryką i solą, dodaj posiekaną zieloną pietruszkę. Teraz wszystkie składniki wymieszaj, na koniec wlej rozmieszane z solą jaja. Tortillę usmaż z obu stron, potrząsając podczas smażenia patelnią.

Bułkę pokrój w cienkie trójkąty. Na patelni stop masło i zrumień bułkę. Tortillę wyłóż na ogrzany półmisek, udekoruj wbijając w nią grzanki z bułki, podawaj z surówkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...