- 4 jaja
- 30 dag białej kiełbasy
- 10 dag startego żółtego sera
- 1 mała czerstwa bułka
- 1 cebula
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka mielonej gorczycy
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz
Zdejmij z ognia, przestudź i usuń nadmiar tłuszczu. Jaja dokładnie roztrzep z mlekiem, połącz z serem i grzankami z bułki, na koniec dodaj usmażoną kiełbasę. Całość wymieszaj, wlej do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia wstaw do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut.
Podawaj ze smażonymi ziemniakami i surówkami lub kiszonymi ogórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz