Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Omlet niemiecki

Składniki:
  • 4 jaja
  • 30 dag białej kiełbasy
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 1 mała czerstwa bułka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
Bułkę pokrój w drobną kostkę i zrumień na stopionym maśle. Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój i zrumień na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj drobno pokrojoną cebulę, zeszklij i dodaj pieprz, zieloną pietruszkę, gorczycę, sól.

Zdejmij z ognia, przestudź i usuń nadmiar tłuszczu. Jaja dokładnie roztrzep z mlekiem, połącz z serem i grzankami z bułki, na koniec dodaj usmażoną kiełbasę. Całość wymieszaj, wlej do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Następnego dnia wstaw do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut.

Podawaj ze smażonymi ziemniakami i surówkami lub kiszonymi ogórkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...