Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Naleśniki z parówkami

Składniki:
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 3 łyżki otrąb pszennych
  • 2 jaja
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 2 szklanki jasnego piwa
  • parówki (ok. 1 kg)
  • 1 szklanka keczupu
  • sól
  • olej do smażenia
Mąkę, otręby, piwo i jaja zmiksuj, osól i odstaw. Po godzinie na rozgrzanym oleju smaż cienkie naleśniki (z tej ilości ciasta powinnaś otrzymać 10-12 naleśników). Każdy naleśnik posmaruj keczupem, ułóż na nim parówkę i zwiń w rulon.

Naleśniki ułóż w żaroodpornym naczyniu, posyp startym serem i zapiekaj 15 minut w bardzo gorącym piekarniku. Jeśli chcesz, część sera możesz włożyć do środka naleśników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...