Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Naleśniki z masą migdałową

Składniki:
  • 16 naleśników
  • 12 dag słodkich migdałów
  • 6 gorzkich migdałów
  • 4 łyżki cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżka masła
  • cukier puder
    ponadto:
  • 1 budyń czekoladowy (instant)
Żółtka oddziel od białek. Migdały sparz, obierz ze skórki, zmiel i utrzyj z cukrem. Potem dodaj żółtka - masę ucieraj, aż powstanie gładka biała masa. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie połącz ją z masą. Przygotowanym farszem smaruj naleśniki, składaj je w trójkąty. Przysmażaj na maśle i posyp cukrem pudrem lub polej przyrządzonym budyniem czekoladowym z kawałkami czekolady.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...