- 275 g masła
- 250 g mąki
- 200 g cukru
- 4 jaja
- 500 g twarogu
- 850 g gruszek z puszki
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 torebki kawy cappuccino
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przepuść przez maszynkę twaróg. Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Resztę masła i 100 g cukru utrzyj na gładką masę. Stale ucierając, dodawaj żółtka i zmielony twaróg. Następnie ubij ze szczyptą soli białka. Pianę delikatnie połącz z masą twarogową.
Wysmaruj tłuszczem średniej wielkości tortownicę. Na dno zetrzyj na tarce 2/3 ciemnego ciasta. Wyłóż masę twarogową. Teraz osącz z zalewy gruszki i ułóż je na masie. Resztę ciemnego ciasta rozkrusz palcami na gruszki. Tak przygotowane ciasto piecz 70 minut w temperaturze 175°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz