Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Orzechowe jabłka

Składniki na 4 porcje:
  • 4 duże jabłka
  • 3 białka
  • 1 łyżka cukru
  • 75 g orzeszków ziemnych w łupinie
  • 8 migdałów bez skórki
Jabłka umyj, zetnij wierzchy na 3/4 wysokości i dokładnie wytnij gniazda nasienne, potem lekko wydrąż. Orzechy wyłuskaj i zmiel, a białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do nich cukier i zmielone orzechy, delikatnie wymieszaj.

Owoce ułóż w żaroodpornej formie, wypełnij masą i przykryj uprzednio ściętymi wierzchami. Na koniec udekoruj migdałami.

Jabłka wstaw do mikrofalówki (moc 350 W) na około 8 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...