- 15 dag zielonego groszku (może być mrożony)
- 20 dag kabaczka lub cukinii
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 1/2 selera
- 2 ziemniaki
- 1/2 małej główki kapusty
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 10 dag ryżu
- 20 dag boczku lub bekonu
- 15 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego estragonu i szałwii
- pieprz, sól
Całość gotuj około 40 minut, pod koniec wsyp wypłukany ryż, starty żółty ser i zioła. Gdy wszystkie warzywa i ryż będą miękkie, wymieszaj zupę z koncentratem pomidorowym, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz