Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kura w agreście

Składniki na 6 porcji:
  • 1 kura lub kurczak z wywaru
  • 2 kostki rosołu drobiowego
  • 50 dag agrestu
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 1 łyżeczka margaryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • sól
  • posiekana natka pietruszki
Kurę lub kurczaka pokrój na porcje. W 2 szklankach rosołu z kostek zagotuj agrest, potem go zmiksuj. W rondlu rozgrzej margarynę i, mieszając, dodaj mąkę. Białą zasmażkę rozprowadź zmiksowanym agrestem, dopraw cukrem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj ze śmietaną.
Włóż do sosu kawałki mięsa i duś na wolnym ogniu 10 minut.

Po tym czasie wyłóż potrawę na półmisek, posyp posiekaną natką pietruszki.

Podawaj z ryżem na sypko i zieloną sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...