Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kokosowe babeczki

Składniki na 24 sztuki:
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 125 g mąki
  • 1/2 łyżeczki drożdży instant
  • 60 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 1 jajo
  • 1 łyżka mleka
  • szczypta soli
  • tłuszcz i mąka do blachy
Mąkę wymieszaj z drożdżami, solą, cukrem i wiórkami. Jajo rozbij, oddziel żółtko od białka. Żółtko, masło i mleko dodaj do mąki, następnie energicznie zagnieć ciasto.

Teraz natłuść blachę i oprósz ją mąką. Ciasto nałóż do szprycy, wyciskaj na blachę małe porcje. Każde ciastko posmaruj białkiem.

Ciastka piecz około 20 minut w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...