Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Knedle z ciasta pierogowego z owocami

Składniki:
  • 35 dag mąki
  • 1 jajo
  • 120 ml letniej wody
    farsz:
  • 50 dag truskawek
  • 1 łyżka masła
  • bułka tarta
Mąkę przesiej na stolnicę, zrobić wgłębienie, wlej wodę i jajko. Teraz wyrób elastyczne ciasto. Ciasto cienko rozwałkuj na blacie podsypanym mąką i wykrawaj małe kwadraty.

Teraz umyj truskawki, osącz je, wytrzyj ściereczką i oczyść z szypułek. Każdą zawijaj w ciasto. Formuj knedle i wrzucaj je na wrzącą wodę. Gotuj 2-3 minuty. Wyjmuj łyżką cedzakową i osączyć. Podawaj polane stopionym masłem z bułką tartą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...