Szukaj przepisów

środa, 4 lipca 2012

Kebaby

Składniki:
  • 1/2 kg mięsa z kurczaka
  • 1/2 kg chudej wieprzowiny
  • 1 bułka kajzerka
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz, ostra papryka, tłuszcz
Mięso z kurczaka, wieprzowinę i bułkę namoczoną i odciśniętą przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy mleko, natkę pietruszki, sos sojowy, roztarty czosnek, sól, pieprz i paprykę do smaku. Wszystkie składniki wyrabiamy na gładka masę i mokrymi dłońmi formujemy małe wałeczki. Układamy je w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na około 30 minut do średnio nagrzanego piekarnika.
Podajemy z zielona sałata i ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...