Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Kanapkowe szaleństwo z pasztetem

Składniki na 4 porcje:
  • 4 kromki razowego chleba
  • masło
  • 80 g pasztetu
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 4 plastry bekonu
  • 1 czerwona cebula
  • szczypiorek
  • 1 czerwona kapusta (konserwowa)
  • listki sałaty
  • pieprz
Jajko pokrój w ćwiartki, podsmaż bekon. Cebulę pokrój w krążki, a szczypiorek posiekaj. Chleb posmaruj masłem, potem obłóż go sałatą i plastrami pasztetu. Na pasztecie ułóż po łyżce czerwonej kapusty, posyp pieprzem. Obok ułóż plasterek bekonu, jajko, cebulę. Na koniec posyp szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...