Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Jabłka z daktylami

Składniki:
  • 4-5 jabłek (szare renety)
  • 25 dag daktyli
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich lub laskowych
  • 1 łyżeczka świeżej posiekanej mięty
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • musztarda
  • sok z cytryny
  • cynamon
  • cukier
Jabłka obierz, przekrój, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę i natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Z daktyli wyjmij pestki, a miąższ pokrój w paseczki, orzechy posiekaj. Wszystkie składniki sałatki starannie wymieszaj. Na zakończenie polej ją jogurtem utartym z musztardą, szczyptą cynamonu i cukrem. Przed podaniem danie posyp świeżo posiekaną miętą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...