Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Grzanki w papilotach

Składniki:
  • 8 kromek bułki paryskiej
  • 2 łyżki margaryny
  • 4 plastry szynki
  • 2 jaja
  • 4 łyżki startego ostrego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Kromki bułki posmaruj cienko margaryną. Jaja wymieszaj z serem, następnie przypraw do smaku solą i pieprzem. Na folii aluminiowej ułóż teraz kromki posmarowane od spodu margaryną, na każdą nałóż łyżkę masy jajecznej, plaster szynki i znowu masę jajeczną. Przykryj drugą kromką posmarowaną z wierzchu. Zawiń szczelnie dwa brzegi folii, a na obu końcach skręć je tak, by pakiecik wyglądał jak duży cukierek.

Pakieciki ułóż na blasze i wstaw na 15 minut do mocno nagrzanego piekarnika. Grzanki podawaj w folii, ułożone w stos na dużym półmisku.

Doskonale smakują podane z czerwonym wytrawnym winem lub piwem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...