Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Groszek z migdałami

Składniki na 6 porcji:
  • 50 dag zielonego łuskanego groszku (może być mrożony)
  • 2 szklanki rosołu drobiowego
  • 5 dag płatków migdałowych
  • 5 dag masła
  • sól
Umyty groszek wrzuć do rondla, zalej gorącym rosołem i gotuj 6-10 minut. Bulion po odcedzeniu groszku zostaw na zupę.

Płatki migdałowe upraż na gorącej patelni, dodaj masło, poczekaj, aż się stopi i wtedy wrzuć groszek, wymieszaj go z migdałami, jeśli trzeba dosól do smaku. Przełóż do ogrzanej salaterki i podaj jako znakomity dodatek do pieczeni, kotletów cielęcych i pieczonego drobiu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...