Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Cytryny faszerowane

Składniki:
  • 4 duże, jednakowej wielkości cytryny
  • 1 puszka tuńczyka
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • kilka liści zielonej sałaty
  • 2-3 małe pomidory
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • cukier
  • białko
Dokładnie umyte i sparzone cytryny osusz, przekrój na pół, ostrą łyżeczką wyjmij miąższ. Usuń pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Z białka ubij sztywną pianę. Utrzyj odsączonego z zalewy tuńczyka z musztardą, serkiem, solą, pieprzem, papryką i cukrem, połącz z pokrojonymi cytrynami i pianą z białka. Delikatnie, ale dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym farszem napełnij połówki cytryn. Ułóż je na liściach sałaty, udekoruj ćwiartkami pomidorków i gałązkami zielonej pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...