Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Cukinia z kiełbaskami

Składniki na 4 porcje:
  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 30 dag frankfurterek
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka dymki
  • sól, pieprz
  • oregano
Cukinie umyj i bez obierania pokrój w plasterki grubości 1 cm. Posól, ułóż na sicie, by odciekł sok, osusz papierowym ręcznikiem i smaż na rozgrzanym oleju. Po 3 minutach dodaj umytą i pokrojoną na kawałki (grubości 1 cm) dymkę (cebulki i szczypior).

Kiełbaski przekrój wzdłuż na pół, a potem w poprzek - też na pół. Dodaj do duszących się warzyw, dopraw solą, pieprzem i oregano. Duś jeszcze około 10 minut.

Podawaj na ciepło z kaszą, ryżem lub pieczywem. Do cukinii z kiełbaskami możesz też dodać pół główki poszatkowanej kapusty, która wzbogaci smak potrawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...