- 60 dag cielęciny bez kości
- 1 cebula
- 40 dag marchwi
- 1/2 litra rosołu (1 kostka)
- 3 łyżki mąki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- natka pietruszki
- biały pieprz
- sól
Umyj mięso, pokrój je na kawałki. Oprósz białym pieprzem i mąką. Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do garnka.
Cebulę obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Razem z cebulą podsmaż na tłuszczu po smażeniu mięsa. Połącz z mięsem, zalej resztą rosołu i dopraw solą. Duś około 30 minut.
Marchew dopraw solą i łyżką mąki, zagotuj. Podawaj razem z mięsem posypanym natką.
Uwaga! Potrawa będzie mniej kaloryczna, jeśli zrezygnujesz z dodawania mąki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz